8 nejlepších míst pro obchodní schůzku v Praze

12. Březen 2014

Hledáte příjemné prostředí pro Vaše pracovní schůzky a ne a ne narazit na ideální místo? Nechcete s klientem jednat v pochybném lokálu zahaleni hustými oblaky cigaretového kouře? Najít dokonalý podnik není jednoduché, proto vám nabízíme výběr 8 nejlepších míst na obchodní schůzky v Praze.

hledáme obchodníka

Jedná se většinou o oblíbené kavárny, které vám poskytnou komfort v podobě kvalitní kávy, ochotné obsluhy a dobrého jídla. Výběr místa je jedním z nejdůležitějších předpokladů k hladkému průběhu setkání. Váš klient se musí cítit pohodlně. Navrhněte proto takový podnik, který si oblíbí a kam se bude rád vracet. Nejspíš si na vás při každé další návštěvě vzpomene a to je přesně to, co potřebujete!

Hunger Wall Café Lounge

hunger-wall-cafe-interior

Hunger Wall. Zvláštní jméno pro kavárnu, že? Oblíbený podnik se totiž nachází u Hladové zdi, starého opevnění, které nechal ve čtrnáctém století postavit Karel IV. Místní specialitou jsou snídaně, hlady zde ale rozhodně nebudete trpět v kteroukoli denní dobu. Kavárna je nekuřácká, v létě navíc můžete využít venkovní terasy. Ani takové doporučení vám nestačí?

V roce 2010 Hunger Wall Café Lounge zvítězila mezi kavárnami v prestižní soutěži Czech Bar Awards.

Deserterie

deserterie

hledáme obchodníka

Máte slabost pro sladké? Pak se s klientem sejděte v Deserterii na Náměstí Míru. Chuťové pohárky můžete uspokojit některým z domácích zákusků či dortů. Tmavý interiér a celkově temnější prostředí vytváří příjemný pocit soukromí. Nezapomeňte si s sebou vzít menší hotovost, platební karty zde bohužel nepřijímají. A ne aby Vás napadlo pracovat v sobotu, raději si odpočiňte! Deserterie má totiž o víkendu zavřeno.

Monolok cafe

monolok cafe

Zejména milovníci kvalitní kávy si v Monolok cafe na Moravské ulici přijdou na své. Je možné si dokonce vybrat způsob, kterým Vám obsluha nápoj připraví. Tiché prostředí a světlý interiér je jako stvořený pro pracovní schůzky. Můžete si je zpříjemnit ochutnávkou vždy čerstvé domácí kuchyně. Jednou z výhod vinohradské kavárny je i dlouhá otevírací doba.

Můj šálek kávy

MujSalekKavy1

Můj šálek kávy se prezentuje jako direct trade kavárna, nakupuje totiž kávu přímo od pěstitelů. Podnik se může pyšnit vlastní pražírnou a kromě klasického espressa nabízí i alternativní přípravné metody. O oblibě karlínské kavárny svědčí i to, že jen výjimečně se Vám podaří najít volný stůl. Nezapomeňte proto na rezervaci.

Sahara Café

sahara cafe

Neradi se v létě schováváte uvnitř kaváren a preferujete schůzky na čerstvém vzduchu? Pak je Sahara Café tip právě pro Vás. Útulné posezení v zahradě plné zeleně Vás nechá zapomenout, že se nacházíte v centru Prahy. Ochutnat můžete středomořskou i orientální kuchyni, na snídani si objednejte třeba šálek čaje a domácí moučník.

Al Cafetero

alcafetero

Kavárna Al Cafetero na Blanické ulici je skutečnou perlou mezi pražskými kavárnami. Je vyhlášená nejen příjemnou obsluhou, pro kterou je host skutečně na prvním místě. Místní specialitou je netradiční metoda přípravy kávy pomocí vacuum potu. Kávu přímo od pěstitelů, americký cheesecake dovážený přímo z New Yorku a spoustu dalších lákadel můžete vyzkoušet v kavárně roku 2009 podle Czech Bar Awards. Také zde mají otevřeno pouze od pondělí do pátku.

Café Colore

colore

Při vstupu do kavárny vás okouzlí atmosféra, kterou vytváří secesní výmalba a interiér typický pro tradiční vídeňské podniky. Nabízí zde mezinárodní menu, vybírat můžete z těstovin, ryb, salátů i dezertů. Kavárna je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část, stoly jsou v dostatečné vzdálenosti od sebe. Ideální místo pro Vaši obchodní schůzku na rohu Jungmannovy a Palackého ulice.

Mineralia

mineralia cafe

Specialita na závěr: Máte-li před sebou důležité obchodní setkání a chcete-li zapůsobit, jděte do kavárny Mineralia na Havlíčkově ulici. Tematická kavárna je součástí expozice minerálů a drahých kamenů. Dokonce i stoly jsou zde vyrobeny ze zkamenělého dřeva. Na takovou schůzku Váš protějšek určitě jen tak nezapomene a to se Vám může hodit!

Nyní už nemusíte přemýšlet, kam pozvete svého klienta či obchodního partnera na schůzku. Na závěr pro Vás máme ještě jeden tip. Naučte se spojovat příjemné s užitečným a zkuste pojmout schůzku například jako pracovní snídani. Sobě i klientovi ušetříte spoustu času a chutné jídlo vám oběma zpříjemní začátek nového dne.

Autor: Jiří Zach

 

© 2024 imper.cz