5 skvělých knižních novinek o osobním rozvoji, které byste si měli určitě přečíst

21. Srpen 2018

Většina úspěšných lidí nedá na knihy dopustit. Čerpají z nich inspiraci a nebo je nutí k zamyšlení či polemice. Bill Gates jich přečte přes padesát ročně, Warren Buffet možná ještě víc a Oprah Winfrey má stále svůj bookclub, kde představuje novinky a jejich autory. My vás chceme také inspirovat, a proto pro vás máme tipy na knihy, které by vaší pozornosti rozhodně neměly uniknout.

KDY

   Autor: Daniel H. Pink

Vyzkoušejte leady


Slovo KDY se v našem slovníku opakuje velice často, ať už  si své aktivity precizně plánujete, nebo se rozhodujete náhodně. Kniha nabízí chytrý přístup k plánování času a přináší manuál, díky kterému dostanete z každého dne víc a stanete se, jak slibuje autor, krotitelem času.

Pink vydestiloval z přelomových výzkumů a pozoruhodných příběhů knihu plnou praktických rad. Ukazuje, proč byste měli plánovat práci a odpočinek na základě svého chronotypu: takzvaní skřivani, sovy a „třetí ptáci“ totiž v různých fázích dne vynikají v různých typech činností. Porozumíte také psychologickým principům vnímání času.

 

CHCETE ÚSPĚCH? VĚŘTE SI! 

Autor: David Taylor

Vyzkoušejte leady

Vše, co potřebujete k tomu, abyste mohli něčeho dosáhnout, už máte v sobě – právě teď. Kniha vám pouze pomůže přeprogramovat váš mentální software tak, abyste si sami dokázali odstranit své obavy a omezující přesvědčení, která vám brání žít šťastný a úspěšný život. Úspěch totiž není náhoda, pro ten se musíte rozhodnout. V knize autor odhaluje 7 slov, která vám mají už navždycky změnit život.

ŠŤASTNÝ INTROVERT

Autor: Sylvia Löhken

Patříte mezi introverty? Připadá vám občas obtížné vést skutečně naplněný  život v prostředí, které přeje spíš extrovertům? Ačkoliv vnější podmínky mohou váš život v lecčem ztěžovat, spokojenost a štěstí závisí především na vašem vnitřním postoji! Jako introverti máte řadu předností, které můžete využívat a rozvíjet, a zároveň máte šanci pracovat se svými slabými stránkami. Tato knížka vám s tím pomůže. Ukáže vám, jak žít podle vlastních potřeb a sil a jak rozvíjet svou osobnost.  Získáte konkrétní tipy a rady pro zvládání změn a rozhodování a několik návyků vedoucích ke zvýšení sebevědomí.

RADIKÁLNÍ OTEVŘENOST – JAK BÝT SILNÝM LÍDREM A PŘITOM NEZTRÁCET LIDSKOST

Autor: Kim Scottová

Šéfování je obtížné pro každého. Oceňujete nasazení svých podřízených, ale současně vidíte jejich nedostatky. Co dál? Konfrontace je nepříjemná pro všechny a vy nechcete nikoho ranit nebo urazit. Jenže chyby napravit musíte – je to vaše povinnost. Jak tedy kolegům sdělovat kritiku a současně je nenaštvat? Jak být silným lídrem a přitom se neproměnit v nelidu?

Radikální otevřenost je způsob, jak poskytovat cennou zpětnou vazbu, aniž byste škodili sobě nebo ostatním. Naučte se ji, posune dál nejen vás, ale i celý tým!

Kim Scottová přichází po dlouholetých zkušenostech s vedením týmů (v Googlu, Applu, Twitteru a dalších) s novým pojetím efektivního managementu – radikální otevřeností. Přístup vychází z jednoduché myšlenky: pokud chcete dobře šéfovat, musíte projevovat osobní zájem o své přímé podřízené a zároveň jim poskytovat jednoznačnou zpětnou vazbu. A také ji i přijímat.

 

ZVYŠTE OBRAT  A ZISK FIRMY METODOU PROFITBOOSTER

Autor: Petr Pištělák

Jedinečná původní kniha o strategickém marketingu. Aplikujte pouze čtyři jednoduché kroky ve své firmě a znásobte nebo nastartujte obrat a zisk. Čtivý text proložený řadou příkladů z praxe a osobních zkušeností autora poskytuje skvělou orientaci v dnešním komplikovaném světě marketingu. Zjistěte, KDE jsou peníze, KDO o nich rozhoduje, CO mu máte říct a JAK to celé udělat, aby to na trhu fungovalo.

 

BONUS PRO KREATIVCE:

KRAĎ JAKO UMĚLEC: 10 VĚCÍ, KTERÉ TI NIKDO NEŘEKL O KREATIVITĚ

Autor: Austin Kleon

 

Umělec Austin Kleon dospívá k moudrému závěru, že absolutní původnost v jakékoli oblasti tvorby je v digitální době nedosažitelný cíl. Vše, co vytvoříme, je produktem naší zkušenosti, a naše zkušenost je souhrn všeho, co prošlo našimi geny a smysly. Je nutné se s tím smířit. Tvorba už bude VŽDY krádež. Teď jde o to, jak krást (tvořit) se ctí: tedy tak, abychom navzdory všem výpůjčkám přinesli něco nového a měli z výsledků naší práce radost. Knížka je uspořádána do deseti kapitol: každá kapitola nasvětluje mechanismus kreativity z jiného úhlu a prakticky manifestuje možnosti, jak se vyrovnat s nástrahami plagiátorství.

Další inspirace pro vaše lepší výkony

 

© 2024 imper.cz