Milujete cestování? 5 světových projektů pro mladé podnikatele

30. Červen 2017

Čím dál víc se rozmáhá trend obchodovat a řídit firmu na dálku. Není se čemu divit. Výstup ze zajeté komfortní zóny České republiky vám dodá rozhled a inspiraci. Na cestách můžete potkat spoustu inspirativních lidí, kteří s vámi budou sdílet know-how. Odlišná kultura a prostředí vám přinese nové nápady a třeba i cenné kontakty. Chtěli byste to vyzkoušet, ale nevíte, kde hledat stejně smýšlející lidi nebo nemáte s kým cestovat? Přinášíme vám 5 tipů, jak toto vyřešit.

Nomad Soulmates

Nomad Soulmates je online seznamovací aplikace pro digitální nomády a nezávislé lidi pracující na dálku, kteří sdílejí stejný životní styl a hodnoty. Zakladatelka projektu Aline Dahmen nám prozradila, jak nápad vznikl. „Měla jsem krásný vztah s přítelem, ale naše hodnoty se časem změnily. Já chtěla cestovat, poznávat svět, rozjet si vlastní business a žít nezávisle. On chtěl něco jiného. Rozhodli jsme se jít každý jiným směrem a udržovat vztah na dálku. Ale to nefungovalo, takže jsme to ukončili. Teprve po dvou letech cestování jsem si na konferenci na Bali uvědomila, že spoustu lidí to má podobně. Hodně lidí cestuje a přitom se musí starat o firmu nebo nemají partnera na cestování. Říkala jsem si, že pro ně musí něco existovat, ale žádná taková stránka nebo aplikace nebyla. Rozhodla jsem se s tím něco udělat.“

Aline si při cestování vydělávala na obživu např. jako chůva. Poté dostala nápad na cestovatelskou aplikaci. Nápadu věřila a nakonec se rozhodla jít s tím ven. „Na začátku jsem vytvořila FB skupinu, aby lidi řekli svoje názory. V relativně krátkém období jsme měli přes 400 členů a spoustu kladných feedbacků. Už to bylo tak rozjeté, že nezbývalo než to spustit,“ říká Aline.

Zatím spustili jednoduché webové stránky, které vybízejí k připojení se k FB skupině a k testovací webové verzi, která startuje na Bali. Poté budou stránky rozšiřovat do dalších zemí. A na základě těchto feedbacků vytvoří aplikaci. S čím bojuje? „Neustále s něčím, je to ambiciózní projekt a často se mi na mysl vkrade: Proč bych tohle měla vlastně udělat já? Není to moc velké sousto? Já a světová seznamka?, ale co se bavím s dalšími zakladately, uvažuje takto každý. Pravdou je, že nikdo jiný nezačal a tak jste to vy, kdo má největší potenciál projekt učinit úspěšným.“ 

 

Remote Year

Remote Year je projekt, do kterého se může přihlásit každý, kdo pracuje na dálku a chce zároveň cestovat, objevovat, nechat se inspirovat okolím a posouvat svoje možnosti. Účastníci Remote Year za 12 měsíců navštíví 12 států, při tom pracují a inspirují se navzájem. Projekt je určen pro 50-80 inspirativních profesionálů, nezávislých pracovníků, podnikatelů a dobrodruhů, kteří zažijí nezapomenutelný rok osobního a profesního růstu. Remote Year zajistí účastníkům coworkingové prostory, ubytování, dopravu a aktivity, které jsou zaměřeny na osobní rozvoj. Například v Praze pobývají v K10 Coworking. 

hledáme obchodníka
Zdroj: Remote Year FB

Refuga – Everest Base Camp

Organizace Refuga pořádá expedice zaměřené na networking a osobní rozvoj. Jejich koncept je jednoduchý. Spojit proaktivní a stejně smýšlející lidi z celého světa a společně sdílet dobrodružství a zážitky. Jako přidanou hodnotu tohoto dobrodružství slibují změnu pohledu na svět, lepší porozumění sobě samému a světu. Z jejich expedicí vybíráme Everest Base Camp. Kromě velké výzvy v podobě zdolání Everestu a nádherné přírody, poznáte hlavní město Nepálu, přiblížíte se životu místních lidí a navštívíte první coworkingové centrum v Nepálu, kde se setkáte s jeho zakladatelem a dozvíte se něco o komunitě a rozvoji podniků v této zemi.

Zdroj: Refuga – Everest Base Camp

VOYAGE

Cestovatelský projekt VOYAGE je jedinečný a komplexní systém rozvoje podnikání. Skládá se ze školení a koučování, mezinárodních a přímých obchodních kontaktů, mentoringu a multikulturní inspirace, cestování, jachtingu, vedení a teambuildingu. VOYAGE pomůže účastníkům projektu setkat se s dobře známými podnikateli a zároveň se zapojit do výzev, rozvoje podnikání a dobrodružství po cestě. Projekt je určen především pro stejně smýšlející podnikatele, kteří chtějí sdílet své know-how, naučit se novým věcem, setkat se s dalšími úspěšnými podnikateli z mezinárodního prostředí a bavit se. VOYAGE pořádají 2týdenní cesty po Evropě, kdy trávíte 7 dní na souši a 7 dní na moři. Účastníci programu navíc dostanou školení od kapitána lodi Sauliuse Šukaitise, který je zároveň manažer, lektor, mediální a marketingový expert. Saulius totiž tvrdí, že business je jako jachting.

Zdroj: Voyage FB

Project GETAWAY

První, zajímavá věc na Project GETAWAY je, že je to nezisková iniciativa nadšenců do cestovatelského a podnikatelského světa. Platíte tak pouze skutečné výdaje za služby. Příjemné je také to, že si můžete vybrat ze čtyř cenových balíčků podle kategorie ubytování. Ve všech balíčkách máte zahrnuté ubytování, stravování, různé zábavné aktivity, dopravu v místě, coworkingové prostory a spousty přednášek, workshopů a dalších business eventů. Project Getaway je určen pro 20 dobrodružných podnikatelů, kteří pracuje na svém businessu v exotických lokalitách, zatímco společně žijí a inspirují se navzájem. Přijet můžete na 2 týdny nebo na celý měsíc. Lokalita se každý rok mění. V říjnu letošního roku to bude Bali, ale podívat se můžete v rámci tohoto programu třeba i na Mauricius.

Zdroj: Projekt Getaway FB

 

© 2024 imper.cz