4 návyky skutečně charismatických lidí

10. Červen 2014

Jsou lidé, kteří působí sympaticky. A pak existují jedinci, ze kterých si prostě sednete na zadek. Naučíme vás, jak se řadit do druhé skupiny.

barney_uvodni

Vyzkoušejte leady

1. Charismatičtí lidé vyzařují radost

Kdykoli promluví, podmaní si vás. Využijte jejich triku a mluvte s lidmi o tom, co vás baví. Uvidíte, jak rychle vám oblíbené téma zažehne jiskru v oku.

Žhavý tip: Vysvětlujete klientovi složité finanční tabulky a vidíte, že přestává vnímat? Buďte kreativní a přirovnejte problematiku k fotbalu nebo jinému tématu, které vás nikdy nenechá chladnými. Váš obličej se rozzáří, rty zalije úsměv a nadšené vyprávění vzbudí klientovu zvědavost.

 

2. Jako správná zvířata důvěřují svým smyslům

Co byste byli za charismatické business animal, kdybyste nedali na svůj čich. Odkud myslíte, že se vzaly výrazy jako „tenhle obchod smrdí, raději ruce pryč.“ Zapojte všechny smysly, abyste vnímali co nejvíc informací.

Všímejte si po cestě do práce okolí, drobností na klientově oblečení, tváři. Tím se rychleji naladíte na vlnovou frekvenci lidí okolo a vzbutíte v nich důvěru a zájem.

 

3. Vyvinuli si záviděníhodnou intuici

V dnešním světě ji spíš potlačujeme. Řídíme se rozhodnutím rodičů, partnerky či manažera. Úspěšní lidé poslouchají jak své smysly, tak své zvířecí instinkty. My okolo říkáme, že mají „prostě štěstí“, oni ale naprosto přesně vědí, že je k tomu štěstí „něco“ zavedlo.

Žhavý tip: Vnitřní hlas vám vždy spolehlivě řekne, co pro vás je a není správné. Znáte ten svíravý pocit v žaludku ihned poté, co kývnete na obchod, do kterého jste původně nechtěli? Naučte se tyto pocity šifrovat – vnitřní hlas postupně zesílí.

 

4. Mají sex-appealu na rozdávání

Charismatičtí lidé jsou si dobře vědomi svých silných stránek. A sebevědomí dokáží vzbudit i v ostatních. Nešetří pochvalami, přejí ostatním úspěch a ví, že konkurence se bát nemusí. Jakmile okolí místo neustálého kritizování ukážete obdiv, stanete se magnetem na lidi.

Zdroj fotografie: Thebarney.tumblr.com

© 2024 imper.cz