3×3 minuty TED inspirace, které vám uprostřed týdne dodají druhý dech

23. Srpen 2016

Chcete se vzdělávat, v prohlížeči máte otevřeno nespočet článků, ve čtečce e-booky od současných byznys guru a několik inspirativních videí k poslechu. Pro vás věčně uspěchané jsme našli 3 skvělé TED talky, na které se zvládnete podívat za méně než 15 minut. Všechny 3 dohromady. Můžete je střelit najednou, třeba při obědě či čekání v zácpě. Nebo si je strategicky rozdělte do celého dne a každé 3 hodiny si nadělte krátkou motivační pauzu. Vsadíme se, že váš úspěch nabere na konci dne jiný směr.

photo-1416339442236-8ceb164046f8

1. Richard St. John: Úspěch je nekonečná cesta

hledáme obchodníka

„Dosažení úspěchu neznamená, že máme nárok povolit.“

Když se snažíme dosáhnout určeného cíle, neváháme nespat, dřít a odříkat si. Jakmile úspěchu dosáhneme, naše snaha jde prudce dolů. Můžeme si přeci oddechnout, máme hotovo. V obchodu však nikdy nesmíte usnout spokojení s tím, co zrovna máte. Je to snadná cesta do pekel, protože velmi rychle přijde někdo jiný, kdo vás předstihne. Svoje o tom ví i Richard St. John, poučte se z jeho chyby a snažte se ji nezopakovat.

2. Richard St. John: Osm tajemství úspěchu

„Pokud něco děláte z lásky, peníze přijdou samy.“

Z předešlého talku víme, že cesta k úspěchu je nekonečná. Ne však nemožná. Stačí na sobě neustále makat, neusínat na vavřínech a držet se 8 principů. Jaké to jsou? Poslechněte si ve 3 minutách a minimálně 3 z nich hned aplikujte do svého sales jednání. U nás jednoznačně vyhrává: „Neustále se musíte postrkovat k aktivitám, a když už nemáte sílu, ať vás postrčí někdo jiný.“

3. Matt Cutts: Zkuste něco nového po 30 dní

„Čím menší změny uděláte, tím déle vydrží.“

Zvyk je železná košile. Všechno chce jen čas a opakování. I z méně oblíbené činnosti si takto dokážete vypěstovat zvyk. Alespoň tak vám to v začátcích obchodování poradí všichni koučové. Něco pravdy na tom bude. Proč však nezkusit opačnou výzvu? Během následujících 30 dní udělejte něco, co jste celý život chtěli, jen jste nenašli odvahu. Třeba zkuste zavolat každý den jednomu VIP klientovi ze svého wish listu, na kterého se ještě necítíte. Kdo ví, po 30 dnech s jedním z nich možná budete u večeře podepisovat deal svého života.

button registrace

© 2024 imper.cz