3 minuty, které mi změnily život

05. Červen 2014

Někdy si nevěřím. Pochybuju. Nechám si nápad pro sebe, protože přece není tak dobrý, abych s ním šla do éteru. Neřeknu si o víc, ať si neudělám trapas. Nehádám se, co když mě druhá strana rozdrtí argumenty? V jiné dny si vzpomenu 3 minuty, které mi změnily život. A to se pak dějí věci!

Viděli jste film Mr. Nobody?

Skoro 2 hodiny děje lze shrnout do 1 myšlenky: „Problém je v tom, že žijeme jen jednou a nemůžeme se v čase vrátit zpět, abychom změnili kurs – proto je tak těžké se rozhodnout.“

  • Jít do riskantního podniku, nebo se raději držet v bezpečných mantinelech?
  • Přijmout nevýhodné podmínky, nebo odvážně navrhnout sumu, kterou si zasloužím?
  • Být zticha, nebo promluvit a rozvířit vodu?

ba_video_01

Hrajete na jistotu? Chyba!

Sama vím, že druhá možnost je při pracovních záležitostech ta intuitivnější (a pro mě správnější), ne vždy ji však zvolím. Komfort „bezpečného rozhodnutí“ nicméně chutná chvilku sladce, než mi zhořkne na rtech zjištěním, co všechno jsem mohla s trochou odvahy získat. Zjistím například, že vyšší marže (a povýšení!) byly ve hře.

3minutové video vás v rozhodování nakopne!

Život nám zkrátka dává nepatrnými indiciemi najevo, která cesta je (byla) ta správná. A když neposloucháme, trošku zvýší hlas. Asi proto, abychom my zvýšili ten svůj a byli slyšet. A uvědomili si, že nemůžeme jít zpět. Riskujme – času není nazbyt:

Vyzkoušejte leady

Takže, co uděláte dneska?

© 2024 imper.cz