22 TOP Instagram účtů pro obchodní inspiraci

09. Únor 2018

Přední světoví investoři, businessmani a hi-tech startupisté jsou vlastně takové rockové legendy moderní doby. Mají status celebrit, setkávají se s hlavami států a fanynek mají skoro víc než Justin Bieber (dobře, to nadsazujeme, ale víc než Justin Timberlake určitě). Kromě toho, že se jim daří v podnikání, umí také kolem sebe neskutečným způsobem vybudovat a živit komunitu podobně smýšlejících lidí, kteří se inspirují jejich know-how, životem, vzlety a pády. Všechno tohle s nimi zažijete na Instagramu, který je dnes takovou reality show v obrázcích a krátkých videích. Koho jsme vybrali? 

1. Kevin Systrom, CEO & Co-founder Instagramu

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 10.58.09

Kdo jiný má být inspirace číslo jedna na sociální síti než její zakladatel? Má více followerů, než má naše hlavní město obyvatel (jen pro zajímavosti je to 1,5 miliónu), a pravidelně je krmí kvalitním obsahem. Na Instagramu sdílí vhled do každodenního života mladého 34letého CEO v Silicon Valley, od ranní jízdy na kole přes teamovou práci, přednášky a meetingy se zajímavými obchodními partnery po galavečery a akce, vše doplňuje osobním komentářem.

Vyzkoušejte leady

2. Podnikatelská senzace z Afriky, Steven Bartlett

Podnikatel původně z africké Botswany je ve svých 24 letech jedním z nejpopulárnějších a nejváženějších spíkrů na téma sociální média na světě. Jak se mu to povedlo? Před pár lety založil Social Chain, a nebál se na Facebooku a jiných platformách zkoušet každý trend, až se naučil být tím prvním, kdo dokáže vtáhnout publikum novou, neotřelou cestou. Dnes je jeho Social Chain jednou z největších evropských agentur na sociální média s kancelářemi v Manchesteru, Londýně, Berlíne a New Yorku.

3. Elon Musk, Tesla, Space X a SolarCity

Nejsledovanější osoba současnosti, geniální inovátor, který každý týden zvládne ošéfovat 3 firmy v různých státech a ještě se stará o 3 malé kluky. Jeho Instagram je plný techniky, jeho vášně, žhavých novinek, které ve vesmírných laboratořích testuje, jeho osobního života, s kým zrovna chodí a nad čím přemýšlí. Využijte pozvánky podívat se do géniova mozku! A hlavně, má neuvěřitelných 5,9 milionu sledujících!

4. Globální tvář fotbalu Christiano Ronaldo 

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 11.40.22

hledáme obchodníka

Fotbalista, který svou slávu velmi rychle a chytře přetavil v silnou komunitu na sociálních médiích. Ronaldo jede Instagram, Twitter i Facebook a mezi sportovci na celém světě má jednu z největších digitálních základen fanoušků. Známou a populární osobností je dokonce i v USA, kde to s evropským fotbalem příliš nepřehánějí. Svým 105 milionům fanoušků denně servíruje něco z honu za míčem, západů, života v šatnách i svého lifestylu.

5. Michelle Obama po první dámě aktivistkou 

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 12.00.53

Že se toho nebojí, ukázala Michelle Obama nespočetněkrát, nejen po boku svého muže jako první dáma Ameriky, ale také po celém světě jako aktivistka nadací o vzdělávání žen a dívek. Nebojí si ani udělat srandu sama ze sebe, což ukázala mimo jiné v populární show Ellen deGeneres, kde si s moderátorkou střihla soutěž v počtu kliků. Její Instagram si získal oblibu hlavně proto, že v něm už v době svého působení v Bílém době byla osobitá, lidská a vtipná, tedy taková, jako v reálu.

6. Sheryl Sandberg, COO Facebooku

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 11.52.11

Po tragické smrti manžela před dvěma lety se nevzdala a snaží se žít svůj ostře sledovaný život první ženy Facebooku s úsměvem. Ač je jí už něco přes čtyřicet, nenechá se (už jen z pozice toho, jakou firmu zastupuje) zahanbit a válí na sociálních médiích. Jejím cílem je kromě momentek z pracovního života (na fotce sdílela momentku z návštěvy General Motors) inspirovat mladé ženy jít podnikatelskou a dravější dráhou, za což jí každopádně fandíme!

7. Leoš Mareš, miláček Česka

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 11.58.30

Leoš táhne, baví. Čím dál víc. Na svém Instagram účtu ukazuje momentky ze života, drahé zakázky i luxusní život plný aut, cestování i nočních dobrodružství. Proslavil se také svou kreativitou s hashtagy a koneckonců i svou přítelkyní Monikou Koblížkovou, která je miláčkem publika.

8. Lewis Howes, vzor millenial podnikatelů

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 12.31.36

Sympaťák, kterého vás baví sledovat. Lewis Howes se proslavil jako hráč amerického fotbalu, po ukončení kariéry začal psát a podnikat. Vrhl se do onlinu a postavil několik miliardových byznysů založených jen na digitálním marketingu, stal se New York Times best-selling autorem a vzdělává mladé lidi po celém světě svým podcastem The School of Greatness.

9. Alessandro Manfredini, #beardporn 

149838367339218

Model a fashion senzace z Itálie není žádný mladík, o to úspěšněji ovládl svého času instagram. Zaujal svým bílým knírem, svým stylem a mladšími ženami.  Je ambasadorem několika značek jak oblečení tak módních doplňků, barber shopů a produktů na péči o vousy.

10. Gary Vee, podnikatel a investor

Gary_Vaynerchuk

Má čtyři křížky na krku, je excentrický, neustále nadává a pochází z Běloruska. Přesto válí Gary Vaynerchuk na YouTube víc než o polovinu mladší motivátoři. Jeho videa o salesu, businessu a sociálních médiích mají statisíce zhlédnutí. Není divu, byl jedním z prvních YouTube vlogerů vůbec (začínal s vinařskými vlogy, aby promoval firmu svého otce), natočil už přes 1 000 videí a svůj um tím vypiloval k dokonalosti. Dneska sociální média pro sales školí po celém světě, přednáší na konferencích a na kontě má bestseller na Amazonu a spoluvnastnictví Uberu a dalších firem. Na Instagramu sdílí svůj daily life s má 2,9 milionů followers.

11. Rameet Chawla, CEO Fueled

rameed

Pro radost a inspiraci ryzím hipsterům mezi našimi čtenáři jsme zařadili i business ikonu mnohých startupistů, cestovatelů a častých klientů barber shopů. Nečekejte vhledy ohledně podnikání v novém miléniu. Charismatický zakladatel a šéf designérského brandu Fueled vás nicméně inspiruje osobitým módním vkusem, stylem i exotickými lokalitami.

12. Fredrik Eklund, #1 makléř na Manhattanu

fredrik

Je Švéd. Gay. Extrovertní až na půdu. A ve svém oboru je nejlepší z nejlepších. Fredrik Eklund má všechny atributy k úspěchu – a hlavně tvrdě maká od 5.30 do 22.00. V New Yorku je na trhu realit opakovaně číslo 1, má vlastní reality show a nyní nejlépe prodávanou knihu podle New York Times. Opakovaně prodává nejluxusnější nemovitosti celebritám, jako je Leonardo DiCaprio nebo Jennifer Lopez. Jeho Instagram je nabitý adrenalinem, cestováním, a pokud pomineme americké megalomanství, tak také skvělou inspirací, jak si budovat business brand jako realitní makléř!

13. Dwayne The Rock Johnson

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 12.15.22

Na celém širokém Instagramu asi nenajdete lepší fitness inspiraci než herce, producent a profesionálního wrestlera známého z filmů jako Rychle a Zběsile, Mumie se vrací a naposledy také remake Pobřežní hlídky. Dwayne je kromě toho, že je neuvěřitelným dříčem, také neskutečně vtipný a scrollovat jeho feedem vás bude motivovat i bavit.

14. Jessica Alba jako businesswoman

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 12.16.14

Matka dvou dětí, populární herečka a zakladatelka konsorcia firem s přirozenými dětskými produkty bez chemie. Jessica Alba se nenudí, jak je z jejího Instagramu vidět.

15. Simona Krainová

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 12.21.57

O tom, že i život úspěšné modelky, podnikatelky a herečky může být být obyčejný a v té obyčejnosti vlastně neobyčejně krásný, postuje populární Češka na své síti. Fotku, kterou jsme vybrali, například okomentovala slovy: „Sledujte, jak to máme v rodině rozdělené.“

16. Brendan Fitzpatrick obchodník worldwide 

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 12.26.37

Přední realitní makléř zaměřující se na luxusní vily a pozemky a působící globálně. Brendan Fitzpatrick využil podobně jako Fredrik Eklund sílu sociálních médií, kde postuje momentky ze svého života na vysoké noze, a tím si tvoří výborné podhoubí pro další bohatou klientelu, jež ho vnímá jako experta a chlápka, se kterým je fajn dělat byznys.

17. Gerard Adams, The Millionaire Mentor

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 12.39.26

Bývalý majitel plátku Elite Daily (prodal jej za 50 milionů dolarů) se stal v digitálním světě známým pod přezdívkou The Millionaire Mentor. Nyní mentoruje a pomáhá mladým podnikatelům v rámci projektu Fownders Startup Accelerator a podílí se na již třetí edici TV show Leaders Create Leaders. Jeho feed, stejně jako jeho projekty, baví, mnohé naučí a také pořádně nakopne!

18. Lubo Smid, STRV 

Snímek obrazovky 2017-06-25 v 11.01.00

COO developerského studia STRV cestuje mezi Prahou a kalifornskou Venice Beach, a sem tam taky různě jinde po světě, jako hlavní tvář firmy přednáší na vysokých školách a startupových akcích, chodí na crossfit a neustále vymýšlí něco nového. Stejně plný a živý je také jeho Instagram.

19. Mr Raro, fashion inspirace pro businessmany

raro

Módní ikona obchodníků. Raro Mararo, zakladatel značky Mararo, patří k nejlépe oblékaným mužům na světě a jeho Instagram je plný fresh byznys obleků.

20. John Legere, CEO T-Mobilu

john legere

Bývalý top manažer AT&T, Dell a současný šéf T-Mobilu Američan John Legere také pochopil, kde leží síla současné doby a na svém Instagram účtu je velmi aktivní. Dříve závodně běhal a sport je stejně jako zákulisí businessu i osobního života to, co se svými fanoušky rád sharuje. Jeho posty baví, ukazují různé stránky života tak busy člověka a dokážou vás v myšlenkách převést do doby, až budete vést svůj vlastní international lifestyle bez limitů.

21. Richard Branson, zakladatel Virgin

richard branson

Britský podnikatel, miliardář, majitel impéria Virgin a nevyléčitelný dobrodruh vás nakopne sáhnout po telefonu a začít navolávat, abyste si mohli na starší kolena taky takhle užívat!

22. BusinessAnimals.cz

DSCF7809 (2)

Pro každodenní inspiraci v češtině doporučujeme sledovat největší obchodní komunitu v Česku. Sharujeme citáty z našich rozhovorů, ale i zajímavé novinky a zákulisní informace.

© 2024 imper.cz