11 míst, kam na schůzku v Praze

15. Září 2014

Rozhodli jsme se prozkoumat další várku pražských podniků, tentokrát jde ale o kavárny, restaurace a vinárny, které jste nám doporučili vy. Inspirujte se, kam tento týden na obchodní schůzku!

1. Pražírna

Zdroj: Facebook Kavárny Pražírna, foto Juraj Calaj

hledáme obchodníka

Cihlový interiér, dřevěný bar, vlastní káva, domácí koláče a profesionální obsluha. To je ve zkratce mezi obchodníky velice oblíbená kávarna, kterou najdete kousek od stanice I. P. Pavlova. Mají zde vše, co je k práci potřeba – tedy WiFi, zásuvky, prostorné stolky a klid. Pro nekávaře nabízí čaj, točené limonády, nebo třeba výborné pivo z Koutu na Šumavě. Díky přívětivé otevírací době (8:30–22:00) a strategické poloze zde vždy dobře pořídíte.

me výbornou kávu, kterou si sami pražíme. Můžete si ji koupit i váženou, vždy čerstvě upraženou, domů. Kavárna je dost prostorná pro klidnou schůzku v dopoledních hodinách i popovíu vína a piva večer,” dodává majitelka kavárny.

2. Mezi zrnky

pha_zrnka

Nejen obchodníci u nás najdou klidné komorní prostředí, možnost snídaní již od 7:30 – vše připravujeme čerstvě z kvalitních sezonních surovin – a vychutnat si tak mohou nejen skvělou kávu, ale i domací koláče a dorty prá vytažené z trouby, slané quiche, sendviče a vydatné obědové polévky. WiFi je u nás k dispozici zdarma a zásuvky jsou rozmístěny tak, aby byly dosažitelné z kažho místa k sezení,” lákají majitelé.

Připravují zde kávu ze směsi arabik od pražírny Doubleshot, která nikdy nezklame, a jejich polévky jsou skutečně naprosto vynikající!

hledáme obchodníka

3. Na břehu Rhony

Zdroj: Facebook Na břehu Rhondy

Obchod s vínem a posezením, který má duši. Francouzskou. Majitelé se rozhodli začít dovážet do Čech kvalitní francouzská vína za přijatelné ceny a jejich plán se daří. Zároveň si otevřeli malou vinárničku, kde krom vína můžete ochutnat i další francouzské speciality, jako ústřice, domácí paštiky a quiche, a také  objednat dobrou kávu. Obsluha bezchybná, koncept, kdy si množství vypitého vína zaznamenáváte sami, dosti odvážný, WiFi běží… Jen si určitě zařiďte rezervaci, obliba vinárny stále stoupá a volné místo jen tak nechytnete.

4. La Esquina – tip na business snídani!

Zdroj: www.laesquinacafe.cz

La Esquina Café je kavárna kousek od Florence s příznivými cenami i pro tuzemského obyvatele. Podáse zde výborná 100% arabica. V nabídce naleznete snídaně amerického typu (lívance s javorovým sirupem, palačinky, fitness snídaně), jogurt s ovocem, vejce na všechny způsoby, míchaná, smažená, včetně Burianových oblíbených Tří vejcí do skla,“  doporučuje majitelka podniku. Krom snídaní si zde můžete objednat i menší kavárenský oběd v podobě polévek, salátů, sendvičů nebo omelet.

5. La Fantasia

pha_fenix

Cukrárna a kavárna v pasáži Fénix na Václavském náměstí, jejíž velkou výhodou je samozřejmě také výborná dostupnost. Krom toho zde nabízí vynikající dezerty, které sami vyrábí, a také luxusní zmrzlinu. Obsluha je zde příjemná a v těchto končinách určitě patří k těm lepším.

6. Alza Café

Zdroj: Facebook Alza Café, © Jiri Tashi Vondracek

Sesterská kavárnaoblíbeného Mého šálku kávy, kterou najdete u centrály Alza.cz v Holešovické tržnici. Stejně jako Šálek patří Alza Café zakladatelům pražírny Doubleshot. A nabídkou je kavárna také Šálku velice podobná, jen zde nenejadete teplá jídla. Primární účel byla sice přidaná hodnota pro zákazníky Alzy, podnik je ale určitě vhodný i pro kratší schůzky, obvzlášť potřebujete-li se potkat v místě, kde se moc vhodných a kvalitních kaváren v okolí nevyskytuje. Kávu mají skutečně vynikající, domácí zákusky také a obsluha nabídne skutečně profesionální servis.

7. Molo22

Zdroj: Molo22

Moderní restaurace s mezinárodní kuchyní je pro delší schůzky spojené s obědem nebo večeří jako stvořená. Interiér působí velice příjemně, jídlo je kvalitní a chutné, nabídka nápojů odpovídající. Jediným problémem může být pomalejší a někdy i mírně nepříjemná obsluha. Podnik najdete v přístavní části Holešovic.

8. Wine Food Market

Zdroj: Instagram Wine Food Market

Součástí italské tržnice na Strakonické je i bistro s výbornou italskou kuchyní. Krom toho zde nově otevřeli také grill/rosticcerii Konírnu, kde nabízí grilované speciality z různých druhů masa, připravené na toskánském grilu. Konírna je ale otevřena jen od pátku do neděle. Kvalita jídla na Wine Food Marketu vysoce převyšuje průměr, obsluha formou bufetu, kdy si vyberete jídlo i pití u pultu a hned zaplatíte, může ušetřit hodně času. Další dvě pobočky, i když o něco menší, najdete i v Průhonicích a Dejvicích.

9. Cafe Mio

Zdroj: Café Mio

Moderní kavárna v nákupním centru Arkády Pankrác, která nabízí vše od klasických a moderních lehkých dortů, přes kávu Lambrorghini na všechny způsoby, rychlé občerstvení formou bagelů a panini, po zážitkovou světovou kuchyni. Jídlo je kvalitní a není problém zde sedět i delší dobu.

10. CoffeeDay

Zdroj: Facebook COFFEE DAY CZ a.s.

Od řetězce moderních kaváren v obchodních centrech vždy víte, co čekat. Velký výběr nápojů, relativně klidné prostředí, pro kuřáky možnost kouření (kuřácká a nekuřácká část jsou oddělené). Pro rychlé schůzky „na metru“ ideál.

11. Kavárna Lucerna

Zdroj: www.restaurace-monarchie.cz
Kavárna Lucerna

Kavárna s vynikající dostupností, nádherným interiérem a kusem historie. Bohužel stále však určená pouze pro kuřáky. Dopřát si tu můžete nejen kávu a zákusek, ale také třeba několik druhů whisky nebo koňaku, a to v téhle atmosféře jistě stojí za to. WiFi i zásuvky při schůzce jistě oceníte. Problém někdy může být s obsluhou, která příliš nevyniká rychlostí ani ochotou. Návštěvu doporučujeme jako lahůdku v případě, že vy i klient budete chtít kouřit.

Text: Matouš Vinš

Zdroj úvodní fotografie: Facebook Alza Café, © Jiri Tashi Vondracek

© 2024 imper.cz