11 míst, kam na schůzky v Jihočeském kraji

01. Září 2014

Kam na schůzku v Jihočeském kraji? České Budějovice jsou už příliš malé na to, abychom v nich mohli najít 11 opravdu perfektních podniků, tak jako v předchozích dílech seriálu. Přinášíme proto výběr z celého Jihočeského kraje a věříme, že se díky němu nezaleknete ani návštěvy menších měst jako Písek a Tábor.

1. Střelnice, Tábor

Zdroj: Strelnice-tabor.cz

Vkusně renovovaná, památkově významná novorenesanční budova táborské Střelnice je domovem restaurace, která se spojuje moderní a tradiční českou kuchyni. Snaží se zde vařit z lokálních surovin a dodat jídlům domácí šmrnc. Můžete sedět buď na venkovní terase s krásným výhledem na rybník Jordán, nebo uvnitř v luxusně působícím interiéru. Krom dobrého jídla určitě oceníte i profesionální obsluhu a klidné prostředí. Pro znalce mají jako bonus připravený velký výběr whisky a rumů.

2. Goldie, Tábor

Zdroj: Facebook Hotel Nautilus

„Hotelová restaurace Goldie láká na vynikající jídlo a širokou nabídku nápojů. Díky svým vysokým stropům a velkým zrcadlům působí elegantně a pohostinně. Sofistikovaný a současný café bar, kde můžete vychutnat výbornou kávu, dobře zásobený koktejlový bar a špičkové místní i mezinárodní víno a pivo,“ zve k návštěvě majitel podniku. Restauraci najdete v přízemí hotelu Nautilus a  pro posezení si můžete vybrat mezi restaurací, atriem s fontánou, vinárnou a exkluzivním prostorem salonku – Gallery. Ať už se rozhodnete jakkoliv, rozhodně jde o luxusní a krásné prostory, které se hodí i pro schůzky s movitějšími klienty.

3. Tandoor, Tábor

Ilustrační obrázek, zdroj: streetdeal.sg

U indických restaurací člověk naštěstí málokdy šlápne vedle a i jihočeský řetězec Tandoor patří mezi ty kvalitní. Zde se můžete chutně, zdravě a levně v klidu najíst, a ještě při tom poznat část cizí kultury. Táborskou restauraci najdete přímo na hlavním náměstí, uvnitř vás uvítá překvapivě čistý interiér (indické restaurace na mě jinak často působí přeplácaně) a příjemný personál. Nebojte se zeptat na doporučení, indická jídla jsou těm evropským chuťově velice vzdálená a pokud je pro vás indická kuchyně novinkou, těžko si z popisu můžete chuť představit.

4. Minipivovar Krajinská 27, České Budějovice

Zdroj: Facebook Minipivovar a Restaurace Krajinská 27

Domácí pivovar s krásnou restaurací a výborným jídlem. Nabízí sice i polední menu, já ale spíše doporučuji vybírat ze stálé nabídky, protože tam není u jídla potřeba dělat žádné kompromisy. A pokud neřídíte, vyzkoušejte i jejich pivo, jeden půllitr většinou schůzce pomůže. Víc už bych ale raději neriskoval! Klasická fráze „všeho moc škodí“ u obchodního jednání platí dvojnásob.

5. Café au Chat Noir, České Budějovice

Ilustrační obrázek, zdroj: zenysro.cz

oblíbená kavárna. Ani ne tak kvůli kávě, hlavním důvodem jsou jejich palačinky. Jak sladké, tak i slané, rozhodně ale naprosto vynikající. Podnik najdete v prvním patře jednoho z domů na náměstí, interiér tvoří jen jedna místnost se stylovou francouzskou výzdobou a barem. Krom palačinek mají samozřejmě i výborné dezerty, a také zapečené bagety vhodné i k lehkému posilnění.

6. Vinárna Solnice, České Budějovice

Zdroj: vinarnasolnice.cz

Vinárnu najdete v jedinečném prostoru bývalého solného skladu z první poloviny 18. století. V klidném a stylovém prostředí zde nabízí krom kvalitních vín i výborné jídlo. „Filozofie naší kuchyně je jasná. Čerstvé a hlavně kvalitní suroviny, pokud možno od dodavatelů z nejbližšího okolí.“ Sem se nemusíte bát vzít ani náročnější klienty jak co se jídla týče, tak i s většími nároky na personál. Zde je vidět, že pracují skutečně pro dobro zákazníků, tedy i vás. Věřím, že budete spokojeni alespoň tak, jako jsem byl při své návštěvě já.

7. Horká vana, České Budějovice

Zdroj: Facebook Horká Vana

Horká vana je kavárnou a zároveň klubem, který nabízí kuřáckou i nekuřáckou část, která je vhodná svým klidem i prostředím nejen pro schůzky, ale i k prezentačním akcím pro větší počet účastníků,“ říká majitel podniku. Nabízí zde kvalitní kávu a malé svačinky, obsluha je ochotná a rychlá a určitě není problém zde sedět i delší dobu.

8. Pizza San Marco, Písek

Zdroj: pizzasanmarco.cz

Pro mě jedna z nejlepších pizzerií vůbec. Rodinný podnik s výborným jídlem, přátelskou atmosférou, vkusným interiérem, a to přímu v centru města. Sem se budete s obchodními partnery rádi vracet, dbají zde totiž na dodržování tradičních postupů výroby pizzy. Většinu surovin dováží majitel restaurace, rodilý Ital, přímo ze své domoviny a pizza se peče v ručně stavěné peci, ve které se topí dřevem.

Při naprosté většině návštěv jsem byl mile překvapen rychlostí vyřízení objednávek a pozorností obsluhy, mimo velká města to nebývá příliš obvyklé.

9. U Vavřiny, Písek

Zdroj: Facebook Kavárna U Vavřiny

Příjemná písecká kavárna, kterou najdete v jedné z krásných úzkých hradebních uliček přímo v centru města. Krom kávy se zde můžete dopřát byznys snídani či zakousnout něco menšího k obědu či svačině. Velkou výhodou pro vás může být relativní soukromí, WiFi a kvalitní obsluha jsou samozřejmostí.

10. Nonna Gina, Český Krumlov

Ilustrační obrázek, zdroj: vyletnik.cz

Pokud se na schůzku vydáte do tohoto nádherného města a budete se chtít vyhnout předraženým turistickým podnikům, tato pizzerie je ideální volba. Najdete ji přímo proti hlavní zámecké bráně, vedle bývalého kláštera. Majitel je Ital a kuchaře si očividně dobře hlídá – o vynikající kvalitu jídla je zde postaráno. Velkou výhodou jsou úplně oddělené kuřácké a nekuřácké prostory, na své si tak přijdou všichni, nikdo nikoho ale neobtěžuje. Obsluha sice neoslní, rozhodně je ale stále bezpečně nad průměrem.

11. Rybí restaurace Šupina a Šupinka, Třeboň

Zdroj: supina.cz

Skvělá trefa, chcete-li vylákat klienta na něco netradičního! Šupina a Šupinkajsou dvě sesterské restaurace přímo v centru Třeboně, kde můžete ochutnat sladkovodní ryby mnoha druhů v tradičních i méně známých úpravách. Krom kaprů, kteří jsou v Třeboni tak trochu samozřejmost, si můžete objednat úhoře, candáta, štiku, sumce, nebo třeba okouna. Kuchaři to zde s rybami opravdu umí, pracují s čerstvými a kvalitními surovinami a jídlo skutečným gurmánským zážitkem.

 

Text: Matouš Vinš

Zdroj úvodní fotografie: Pizzasanmarco.cz

© 2024 imper.cz